Carmen 2010

Må har jeg vært med på Oslo operafestival siden det startet i 2006. Det har vært mange lærerike og morsomme år med Kulturentusiasten. Og for andre år på rad, skal jeg være med i en opera. Sist var det La Traviata, og nå er det tur for Carmen!

Carmen er verdens mest berømte og elskede opera, skrevet av Georges Bizet og hadde premiere i 1875. For de som ikke er særlig bevandret i opera så er dette det perfekte stykket å begynne med. Sangene er lekne, lette og gjenkjennelige.

Vår tolkning er gjort i regi av Einar Bjørge som har jobbet med bl.a. Liv Ullmann. Carmen er satt til Oslo 2010, altså den er modernisert i kostyme og historie. Men holder stadig på mange av tradisjonene.

Stykket vil bli vist i den gamle operaen (Folketeateret) og har premiere 3. september, samt 5. og 7. september. Da vil også Elizabeth Norberg-Schulz innlede aftenen med noen ord. Hun er i likhet med Solveig Kringlebotn Norges mest berømte operasangerinne og har sunget med bl.a. Domingo (en av de 3 tenorene).

Hovedrollene er alle superflinke og jeg (Marie Antoinette) er med i ensemble og skal for det meste spille/synge prostituert.

For å bestille billetter gå HER>>> Du også lese mer om Carmen og operafestivalen HER>>>

Hadde vært utrolig koselig å se noen kjentfjes etter forestillingen. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: