Eat greek!

I`ll eat greek all the time

After visiting Rhodes when I was 17, I`ve really loved the greek food. As a vegetarian it is so friendly and so easy. I love easy and tasteful food. 🙂

So now a days you`ll find a lot of feta cheese in my refrigerator. Salad, tomatos and cucumber and voilá, a simple tasteful salad. On top I have to add balsamic vinegar and roasted nuts. Do you have any tips or any recommendations? I`m open for almost anything. As long as it`s meat-free. Ahh. Can`t wait to visit Crete. 😀

Advertisements
Comments
4 Responses to “Eat greek!”
  1. melina says:

    Tja, jeg har jo et helt bibliotek i hodet med Kypriotiske oppskrifter. Er det gresk nok?? Bare rop ut om du vil ha flere oppskrifter

    HALLOUMI OST!!
    Det er Kypriotisk gjeitost og smaker himmelsk. Riv den og bruk den på pasta eller skjær den i 0,5- 1 cm tykke skiver og stek den til den blir lett gylden brun. Det er den esneste osten som kan grilles. Den er uten løpe også, altså ikke noe død kalvemage i den. Bare melk;)
    Om du kjøper den på innvandrersjappene i norge er det som regel greit , men mange “vanlige” daglivarehandlere prøver å lure deg. de osten smaker søppel. Pass derfor å at de har et godkjenningsstempel ( dette er ofte det kypriotiske flagget)

    jeg anbefaler også å lage vegetar versonen av dolmades. Deter drueblader fylt med ris, nøtter og annet moms, som kokes i buljong (kort fortalt) finner sikkert mange oppskrifter på google eller så kan jeg lete opp bestemors oppskrift fra hukomelsen

    btw, morsom fun fact : ekte gresk salat lages uten salat:P

  2. melina says:

    Tar noen litt raske oppskrifter nå:

    Tsatziki: tyrkisk yougort, slageagurk, hvitløk, litt sitronsaft og om du vil litt mint ( det suns jeg er godt)
    Stekte auberiginer: sjer i skiver, salt dem og vent til litt vann begynnerå sive ut, vend dem i mel og stek dem i varm olje.
    Yemista: Fylte grønnsaker ( potet, augeriginer, paprika) . fyll dem med kokt ris, tomatpure, persille og litt mint ( pluss annet krydder etter smak og grill dem i ovnen.
    Fasolia Yiahni: bønner og tomat
    Gresk potetstappe. http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift6453.asp denne er helt utmerket.
    marinerte squas: sjer i skiver og salt. vet 15 min til vannet siver ut og tørk av. skek gyldenbrune og avkjøl. lag en røre av bladperskille, hvitløk og salt/pepper. legg spuasen og røren lagvis i et syltetøyglagg (eller bolle med sølfolie) leg over olje og la stå et døgn eller to.
    Sjekk ut “meze” greske formen for tapas.

    Kali Orexi! (καλή όρεξη) 🙂

  3. flights rhodes says:

    ahhhhhh very good, bookmarked 🙂 keep it up, JusyKassy. http://www.flightsrhodes.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: